2/16/2011

DK:Knit - Linedyr exposeert in Nederland

Who says that KNITWEAR isn't modern? It's kitsch, it's experimental, it's fabulous! De populaire en succesvolle Deens Design Breitentoonstelling “DK:Knit” heeft al een hele reis achter de rug: Denemarken, Faroe Eilanden, Hongarije en Belgie. En nu is Nederland aan de beurt. Borne, welteverstaan!Deze reizende expositie werd op veel lof onthaald tijdens haar opstelling in het Deens Cultureel Instituut te Brussel, afgelopen zomer. Hierop volgde een expositie van de kunstwerken in de Gallerij Theaxus te Kluisbergen-Kwaremong en het Maison du Design in het Belgische Bergen. Daarna werd de expositie tentoongesteld in Népi Iparmûvészeti Gyûjtemény (Museum of Applied Folk Arts) te Kecskemét, Hongarije en in Estland.
DK:KNIT werd opgestart door de Kolding Design School in Denemarken en bevat zowel werken van gerenomeerde designers als van studenten. Laat je inspireren door de boeiende wereld van design mode en beleef de charmes van deze bekoorlijke kunstwerken. De expo laat een combinatie zien van tradionteel breiwerk en nieuw, experimenteel werk en ideeen van jonge Deens ontwerpers.
De Opening Op donderdag 24 februari wordt de expositie om 14.00 uur officieel geopend door niemand minder dan Klaus Bondam, directeur van het DKI (Deens Cultureel Instituut) Benelux. Klaus Bondam is 47 jaar en acteur van opleiding. Hij speelde onder andere mee in de wereldberoemde dogma film 'Festen', van Thomas Vinterberg. Hij stond ook aan het hoofd van twee theaters in Kopenhagen, het Grønnegårds Teatret en het Folketeatret. Sinds 2003 is Klaus Bondam een Deens politicus. Ook is Bondam lid van verschillende raden van bestuur en werkgroepen. Hij is geëngageerd in verschillende nationale in Europese organisaties, zoals bijvoorbeeld als voorzitter van het Eurocities Mobility-forum (2007-2008) en het Climate-Forum netwerk (2009).
Leuk detail: de vader van Bondam is Nederlander.De ExpoVan 25 februari tot 14 april is de expositie KNIT tijdens openingsuren te bewonderen in Bibliotheek Borne, bij de bibliotheek.
De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het Danish Cultural Institute Benelux.

No comments:

Post a Comment